28-04-06

Vaarwel bompa!

Gisteren kregen we de telefoon die we elk moment hadden verwacht. Bompa is dood. Toen ik het nieuws vernomen had, voelde ik me zo slap op m'n benen, dat ik er bijna doorzakte. Je WEET dat hij gaat sterven. En toch ben je er zo van aangedaan. Precies of ik was er niet op voorbereid.

Vandaag zou hij 90 geworden zijn. Het is precies of hij niet meer wou verjaren. Is dit toeval of niet? We zullen het nooit weten. Z'n verjaardag zou niet gevierd worden, omdat hij er zo slecht aan toe was en het niet meer besefte. Misschien maar beter dat het gisteren is gebeurd, en niet vandaag of morgen.

Meter wil ons niet zien voor de begrafenis. Ik begrijp dit langs de ene kant wel. Maar ik had haar graag eens goed vastgepakt, zodat ze weet dat we haar steunen. Alleen mijn nonkel en moeder (haar kinderen) zijn bij haar.

Dinsdag kunnen we bompa voor de laatste keer begroeten. Ik weet niet hoe ik ga reageren als ik hem daar ga zien liggen. Dat zal het moment zelf moeten uitwijzen. Ik hoop alleen dat meter niet instort.

Donderdag wordt hij dan begraven.

Bompa, ik hoop dat je rust gevonden hebt hierboven en dat we elkaar ooit nog terugzien. We zullen je missen!

12:13 Gepost door Karen | Permalink | Commentaren (1) |  Facebook |

Commentaren

°°° Oprechte deelneming
Heel veel sterkte voor jou en je familie in deze hele moeilijke tijd..

Gepost door: viviane | 28-04-06

De commentaren zijn gesloten.