22-05-06

Supercreche!

Vanaf januari dit jaar ging Jasper naar het Vliertje. Onze eerste indruk was goed. Maar na de eerste week hadden we al niet zo'n plezante ervaringen.
Jasper voelde altijd koud aan als ik hem ging halen. Overal vond ik nog fruitpap, in z'n haar, in z'n neusje, onder z'n kin. Elke keer dat ik binnenkwam waren ze altijd met de grotere kindjes bezig. Al de kleintjes zaten in een relax of park. Ik had echt het gevoel dat hij er verwaarloosd werd. Elke keer als ik hier een opmerking wou over maken, liepen de verzorgsters weg. Er was gewoon geen communicatie mogelijk. Er was geen heen-en-weerboekje waar je je opmerkingen, vragen en dergelijke kon stellen.
Kortom, we bleven met onze 'klachten' zitten en er werd dus niets aan gedaan. We wisten ook niet of hij veel geslapen had, wat en wanneer hij gegeten had en of hij veel geweend had of niet.
Onze beslissing was dus vlug genomen.... andere creche zoeken
. We verwachtten ons aan een maandenlange zoektocht, want er is een groot tekort aan creches in de buurt. Maar met veel geluk hadden we een creche gevonden die in maart zou opstarten, de Blokkendoos. Dan hebben we ook onmiddelijk onze opzeg gegeven in het Vliertje. Vanaf mei zou Jasper dan naar de nieuwe creche kunnen gaan.

Nu gaat Jasper dus bijna een maand naar de Blokkendoos en het verschil is enorm!
De communicatie verloopt er prima, het is er lekker warm binnen, de verzorgsters zijn heel vriendelijk en Jasper wordt er prima verzorgd.
Ik heb een heel goed gevoel bij deze creche. De verzorgsters zijn er heel open, je mag je kindje zelf in z'n relax of op het matje gaan halen en er is een heen-en-weerboekje, dus geen gebrek aan communicatie. Het is er gewoon veel beter georganiseerd. In de vorige creche was het echt een chaos. Ik heb ook de indruk dat Jasper zich in deze creche veel beter voelt. Hij komt minder vermoeid naar huis, is veel vrolijker geworden en is in z'n ontwikkeling fel vooruitgegaan de voorbije maand.
Ik had me echt geen betere creche kunnen inbeelden. Het is een droomcreche!
Ik ben ZO blij dat we deze beslissing hebben genomen.

14:20 Gepost door Karen | Permalink | Commentaren (0) |  Facebook |

De commentaren zijn gesloten.